Citat Coco Chanel

Mode ændrer sig, men stil forbliver det samme”, Citat Coco Chanel

søndag den 13. maj 2012

Brunch opskrifter

Boller:

1 liter vand
25 g gær
6 dl havregryn
Mel
4 Gulerødder 
2 tsk salt
1-2 dl hørfrø

Hæld vandet i en skål og opløs gær deri. tilsæt havregryn og hørfrø og rør sammen med en spiseske. Tilsæt salt og derefter mel lidt af gangen til der opnås en fast men klistret. Tilsæt til sidst gulerødder. 
Dejen skal kun lige røres sammen med en ske.
Stil dejen i køleskab tildækket natten over.

Form 18 boller med spiseske på to bageblader næste morgen. Bages i 15-20 min ved 200 grader varmluft.


Brownie:

4 dl valnødder eller mandler(hvis man vil være helt “raw”, så køber man raw valnødder)
5 dl dadler(udstenede)2 dl  cacao1/4 (hav)salt
2 dl mandler, groft hakket 

1 dl ahorn sirup
Blend valnødder/mandler til groft mel. Tilsæt cacao og salt – blend igen. Tilsæt dadler sammen med sirup lidt ad gangen og blend mellem hver gang. Det skal gerne blive til en “dej”, der klistrer, hvis du trykker den sammen. Herfra kan du enten blende dejen med hakkede mandler tilsat, eller du kan trykke dem ned i dejen, når den er blevet mast flad. Selve massen trykkes fladt ud i en kageform eller lignende – her kan du eventuelt sprede de groft hakkede mandler ud og trykke dem ned i massen. Placer den køleskab eller fryser indtil servering. Skær den ud i mindre stykker, mens den er kold – og nyd så! Opbevares bedst i lufttæt beholder i køleskabet efter udskæring

Chedder pandekage:

Totillas
1 pakke revet cheddar
1 pakke friske koriander
1 grøn chili

Læg en pandekage på en pande og drys et godt lag cheddar på. Derefter drysses friske koriander og chili på efter smag og behag :-)

Vendes nogle gange til osten er smeltet. Skæres derefter i trekanter og serveres.


Knækbrød:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3,5 dl hvedemel
1 tsk salt
1,25 dl olie
2 dl vand

Alle ingredienserne blandes. 
Dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
Derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. 

Bages i en 200 g varm ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

Opskriften er til to bageplader.


Tips:

Hvis man vil, kan man nemt variere knækbrødene, prøv fx. at komme parmasanost og et drys rosmarin i den ene halvdel af dejen. eller birkes, spidskommen eller noget helt tredje.

Rygeost salat:

1 pakke rygeost
1 ½ dl cremefraiche 6 % ( evt. mere eller mindre efter smag)
1 bundt radiser skåret i mindre stykker
1 pakke purløg
2 fed hvidløg
salt og peber

Bland alle ingredienser og så er den klar :-)

Lakseruller:

Totilla pandekager
Laks
Rygeost salat (fra opskrift ovenfor)

Smør rygeost salaten på pandekagerne og læg laksen på. Rul dem til ruller og læg dem i køleskab. Skæres i skrå stykker inden servering.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar